Invitado Especial
Colaboraciones puntuales de amigos de PlanetaJupiter

Hacemos un alto en la publicación de artículos de personas significadas del fútbol catalán para publicar una carta anónima que nos ha hecho llegar un socio del CE Júpiter y nos ha pedido si por favor podíamos publicarla sin decir su nombre.

CARTA OBERTA AL PRESIDENT

De vegades, tenen lloc esdeveniments que de forma més o menys directa t'afecten més del que convindria i et veus en la disjuntiva d'haver d'intervindre per dir-hi la teva. Però no pots fer-ho de qualsevol manera perque podria perjudicar-te a nivell social i laboral, sobretot això últim. En aquesta situació em trobo jo ara mateix pel que fa al Júpiter, i per això he decidit escriure aquesta carta oberta al president des de l'anonimat, però això sí, des del meu màxim respecte cap a la seva tasca i cap a la seva persona.

Senyor Rión, jo sóc un veterà seguidor del Club Esportiu Júpiter i membre de l'Agrupació de Veterans. Soci des que vaig néixer. La meva família és molt coneguda al club, m'hi van inscriure quan vaig arribar al món i, si Déu vol, jo continuaré la tradició familiar amb el meu fill. Entre d'altres raons, perque sempre m'ha agradat remar contra corrent. Poder dir obertament en un grup d'amics que sóc del Júpiter quan ells diuen que són del Barça, de l'Espanyol o del Reial Madrid, és quelcom alliberador per mi i motiu de molt orgull personal, tot i que per ells resulti estrany o, fins i tot, còmic.

Mai he volgut ficar-me on no em demanen. Les vegades que jo m'he queixat sobre la tasca dels gestors del club en tota la meva vida es poden comptar amb els dits d'una sola mà. Penso que és lícit que el públic tingui opinions molt diverses sobre tots els assumptes que envolten al club, i són evidentment molt respectables, però els que són allà dins treballant en la gestió de l'entitat són vostés i, francament, els admiro per dedicar part del seu temps en un club de futbol que mai els podrà donar de menjar. Un temps molt valuós que podrien aprofitar-lo per estar amb les seves famílies, però el dediquen a gestionar l'entitat a tots els nivells. A mi sempre m'ha semblat una meravella això, i només per aquest motiu ja mereixen tot el respecte per mi.

Però senyor president, ara sí que veig una cosa que em deixa molt preocupat, i és la politització del club. Sóc conscient de que vivim en uns dies convulsos a Catalunya, i jo fins i tot diria que preocupants sobretot per les conseqüències que hi hauran a tots els nivells. Però és precisament per això que penso que no és gens bo per ningú que el club es signifiqui i es posicioni a favor d'una de les parts en conflicte. A més a més, el club no hi guanya res, i els socis tampoc. Són qüestions de la vida política que ens són totalment alienes a nosaltres com a entitat esportiva.

Sé que vosté em diria que tingués en compte la història i el passat de lluita obrera del barri i del club. Sóc coneixedor de la història del club, i penso que és motiu de molt orgull. Però cal tenir en compte que el context d'aquells anys i l'actual tenen diferències molt importants. No les enumeraré una per una perque són moltes. Entraríem en el terreny del debat polític i no voldria. Vosté segur que les sabrà diferenciar.

Cal dir que en tota la meva vida he pogut parlar amb multitut de jupiteristes com jo. De totes les edats i condicions. Exdirectius, exjugadors, exempleats, personal actual, o simplement socis i simpatitzants d'aquests colors, tots t'expliquen la seva visió de les coses, i no només sobre el Júpiter, sino també sobre política en general. I de debó li dic, he constatat que en aquest club hi ha gent de tots els colors que mereixen ser tinguts en compte. Tots som Júpiter, tots tenim dret a tenir els ideals que vulguem. No és això el que ens fa ser millors o pitjors jupiteristes.

Molt probablement ningú li dirà res d'això a l'Assemblea per temor a ser etiquetat i a crear mals entesos i confusions. Però cregui'm que en el sí de la grada hi ha preocupació per la reiteració de missatges de caire polític que s'emeten des dels canals oficials del club. Opino que, per respecte a la nostra no gaire extensa massa social, ens hem de mantenir neutrals amb aquests temes. Altres clubs amb molt més públic potser s'ho puguin permetre, però en el Júpiter som massa pocs com per dividir-nos encara més. Vosté ha dit en moltes ocasions que vol un Júpiter integrador on hi càpiga tothom. Doncs suposo que estarà d'acord amb mi en que la forma més fàcil d'integrar-nos a tots és dedicant-nos única i exclusivament al foment de l'esport i a com podem augmentar les nostres fites esportives i els nostres objectius per atraure gent nova a La Verneda dia rera dia.

Acabo ja. Si us plau, no s'enfadi per aquesta carta oberta, president. Li reitero des d'aquestes anònimes línies el més absolut dels respectes cap a la seva persona i la meva admiració per la seva tasca, que penso que no és gens agraïda. Li manifesto la meva total comprensió. Però comprengui vosté també el meu punt de vista.

Per últim, agraeixo també de tot cor als nois de PlanetaJupiter, per haver-me permés expressar-me a la seva web.

Salutacions. Força Júpiter!

AnònimARTÍCULOS ANTERIORES:

Feb 2017: La dificultat del camp de Tarragona per militar a Tercera Divisió (Francesc Fàbregas)
Ene 2017: El destorb dels filials (Lluís Payarols)
Dic 2016: Cuidem allò que és nostre (Marc Miret)

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información X Cerrar


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined method Error::shutdown_handler() in /home/songoku/public_html/web-PJ5/fuel/core/bootstrap.php:38 Stack trace: #0 [internal function]: {closure}() #1 {main} thrown in /home/songoku/public_html/web-PJ5/fuel/core/bootstrap.php on line 38